Hoe is DLC ontstaan

Wie zijn wij:

Wij zijn een cheerleading team met als doel de jeugd uit de regio Haarlemmermeer, Amsterdam eo meer bekendheid te geven aan de sport Cheerleading. Wij doen mee aan diverse Cheerleading competities.

Wat is Cheerleading:

Cheerleading is een sport die zeker niet onderschat mag worden, als cheerleader werk je in teamverband, ben je bezig met dansen, gymnastiek (denk aan de flikflak, radslag enz.) en stunts. Juist de stunts vullen een groot gedeelte van je routine en vergen ook veel kracht en concentratie, bv je gooit personen de lucht in en vangt deze ook weer op, je bouwt met je team een pyramide van personen. Daarom is het dus erg belangrijk dat je geconcentreerd blijft en op elkaar let.

Hoe is dit ontstaan?

Wij zijn bekend geraakt met het cheerleaden, doordat het bedrijf waar wij voor werken een evenement had waar medewerkers voetballen en cheerleaden. Elk land had zijn eigen voetbalteam en zo ook een eigen cheerleading team. Door deze ervaringen zij wij enthousiast geraakt, waardoor Nancy en Elisa hebben besloten om zelf een team te starten en dan wel onder de naam Dutch Lions Cheerleading.


Onze eerste officiele wedstrijd was in mei 2009 bij het Elite Cheerleading Championship in Movie Park Duitsland, wij zaten in een pool van 8 teams en zijn uiteindelijk op de 6de plaats ge-eindigd, wat een top prestatie is, wanneer je voor de aller eerste keer mee doet en als enige team uit Nederland tussen alle top teams uit Europa staat.


Dit heeft ons en het team zo een boost gegeven, dat we voor de volle 100% ervoor willen zorgen dat de sport hier in Nederland meer bekendheid krijgt, zodat er straks niet 1 team, maar meerdere teams uit Nederland mee doen aan het Elite Cheerleading Championship.


Vanaf 2016 heeft Zulegha het stokje overgenomen van Nancy en is zij niet alleen een cheerleder maar ook een Coach. Sinds 2018 staan wij officieel ingeschreven bij de KvK en mogen Elisa en Zulegha zich de trotse eigenaren en motivators van Dutch Lions Cheerleading noemen.